Als je het op je hippe heupen krijgt: een macramé plantenhanger maken

Een paar weken geleden voelde ik net als bij jeuk spontaan creatieve neigingen opkomen. Meestal geef ik daar niet aan toe omdat ik niet zo handig ben en mijn tijd of energie niet wil verdoen, maar deze keer waren de kansen op succes groot.

Alles zat mee

  1. Ik stuitte op een uitnodigende video.
  2. Die zo te zien voor beginners was.
  3. Het was toevallig de enige regenachtige dag van de lange zomer.
  4. Een vrije dag zonder verplichtingen nog wel.
  5. Ik had net een nieuw Begonia-stekje van een plantenminnende buurvrouw gekregen.
  6. Dat wel een comfortabel hangmatje verdiende.
  7. Ik wist zeker dat ik nog dik, wit Hoooked Zpagetti-garen in een kast had liggen.
  8. Krijg nou wat. Zie je wel.
  9. Een zoektocht in mijn schuurtje leverde precies het stukje hout op dat ik nodig had.
  10. De neigingen bleven.

Dus.

Macramé plantenhanger

Jaren 70

Leuk, man! Ik had het vroeger op school natuurlijk ook weleens gedaan, macrameeën, maar daar heb ik geen bewijs meer van. Zus Lisa was veel handiger in die dingen; van haar heb ik een grote, geknoopte lectuurmand van blauw touw in de woonkamer hangen. Nog uit de jaren 70 en vier jaar geleden op de zolder van ons ouderlijk huis gevonden en meegebietst. Mijn vader hield van opruimen en weggooien, dus een bedankje naar boven lijkt me op zijn plaats.

Herfstknutselen

Inmiddels heb ik nog een paar van deze plantenhangers aan een bezemsteel geknoopt en voor de plantenliefhebber die vanwege het buiten guur, binnen knus-gevoel ook gezellig aan de gang wil, is hier een duidelijk uitleg van ene Crafty Ginger. Als het míj lukt, lukt het iedereen. Leve YouTube en de pauze-knop.

Leve de geknoopte plantenhangers. En leve the Seventies! ❤

Links

4 gedachten over “Als je het op je hippe heupen krijgt: een macramé plantenhanger maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s