In beweging (deel 1)

Of het nu om handwerken gaat, schaakles, kookinspiratie of het lakken van je nagels: internet is al jaren een schatkist; tjokvol informatie, uitleg, video’s en wat dan ook op welk gebied dan ook.

Qigong: lekker blijven staan

Zo start ik YouTube ’s avonds weleens voor een potje tsjiegong om de energie lekker te laten stromen of om te ontspannen. Ik houd er niet van om op een mat te liggen en daarom is deze rustige bewegingsleer voor mij ideaal. Gewoon fijn rechtop rare oefeningen doen.

Laatst stuitte ik op onderstaande video. Ongeduldige types kunnen naar 1 minuut 30 doorspoelen om te beginnen met een ademhalingsoefening en naar 3 minuut 02 om te beginnen met de ‘actie’:

Ik heb ineens een creatief idee. Volgende keer ga ik wel liggen, maar dan in bed. Oortjes in en stilletjes een beetje naar die trage stem luisteren. Volgens mij kun je daar heerlijk bij in slaap vallen, zonder te bewegen. Hoogstens de knieën even buigen, richting foetushouding.

Is Qigong of deze video jou te soft?

Prepare to qualify!

Dan gaan we volgende keer over op iets pittigers. Ben je vrouw? Doe mee. Check even of je geschikt bent.

 • Heb je lange mouwen? (Met deze hitte? Ga weg!) Trek uit dat shirt.
 • Ga even staan als je ruimte nodig hebt.
 • Breng je handpalm naar voren, richting monitor, telefoon of tablet.
 • Zwaai enthousiast naar mijn blog alsof je mij heel goed kent en enorm blij bent dat ik je weer iets inspirerends te lezen en te kijken heb aangeboden.
 • Laat je hand het werk doen en breng je ogen naar de achterkant van je bovenarm.
 • Wiebelt daar iets? Klotst er een hangende massa fanatiek heen en weer? Heb je de gevreesde ‘kipfilets’ daar allesbehalve diervriendelijk bengelen?

Dan gaan we qua armen op de veganistische toer. See you soon.

Schermafdruk app Emoji Me

(Wordt vervolgd)

Een gedachte over “In beweging (deel 1)

 1. Qigong, nee die naam zei me niks. Maar door het filmpje te kijken bracht jij me weer terug in de tijd. Jaren geleden zat ik jaren op yoga. Het was heerlijk ontspannend tijdens en na mijn burn-out. Precies óók deze oefeningen dus herkenbaar en rustgevend.
  Ik heb je blog met plezier gelezen.
  Ik ken je nog niet goed, we volgen elkaar nog niet zolang op Twitter maar toch zwaai ik enthousiast naar je 👋🏻👐 ja helaas mijn kipfileetjes zwiepen ondanks dat ik al jaren (bijna) elke dag sport met gewichtjes. Tot tweets en tot blogs, ik kijk uit naar ‘In beweging deel 2’ 😊
  Groetjes Hiltje

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s