Muziek op zondag (deel 6)

Deze week lag ik ’s avonds op bed nog even via de iPad muziekvideo’s te kijken en luisteren. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Savatage, met het toepasselijke Sleep.

Grappig hoe een paar langharige, ogenschijnlijk ruige mannen in hun blote bast zo’n rustig nummer uitdragen. Het voelt of er iets niet klopt; of je zit te wachten op iets dat niet komt. Toch is het voor mij één van de mooiste nummers van deze band.

Muziekliefhebber Erik

Het was beste vriend Erik die me er zo’n vijftien jaar geleden kennis mee liet maken. Uit zijn aparte, maar knusse woonkamer toverde hij destijds diverse cd’s van Savatage tevoorschijn, evenals oude elpees met indrukwekkende hoezen. Uit zijn grote collectie blijkt een voorkeur voor metal, maar omdat we allebei van Savatage kunnen genieten, richt ik me voor deze rubriek vandaag tot hem.

Zeg, Erik, wat heb jij met Savatage, behalve dat je met je eigen band een cover van het nummer Believe speelt?
Ah, het gevoel dat ze in een gitaarsolo leggen!

Ja? Vertel?
De muziek vertelt het verhaal eigenlijk al.

Wat bedoel je daarmee?
Dat de teksten goed in de muziek verwerkt zijn.

Kun je dat toelichten?
Meesterlijk.

Juist. Ik ga een video van het nummer Sleep plaatsen.
Dat is niet een van hun beste nummers.

Wat vind jij dan het beste nummer?
When The Crowds Are Gone.

Oké, dan plaats ik daar een link van onderaan mijn blog. Bedankt, joh.
Goed.

Heb jij een leuke muziektip? Laat het me weten via een reactie onder dit bericht, het contactformulier bovenin of mijn Facebookpagina.

Binnenkort de leuke bezoekerstip van Anita en dan werk ik in de tussentijd nog even aan mijn interview skills.

(Met dank aan Erik)

Links

(Ik ben aangesloten bij een partnerprogramma van bol.com. Jouw aanschaf via mijn blog kost je niks extra, maar kan mij een kleine commissie opleveren. Voel je echter vrij om deze muziek zelf op te zoeken!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s