Pay it forward

Veertje

Sommige mensen zijn engeltjes en sommige video’s zijn het waard om massaal gedeeld te worden. Op Facebook kwam tussen alle rommel onderstaand filmpje voorbij. We zien een 11-jarige jongen die in een metrostation voor het symbolische bedrag van twee dollar mensen met hun problemen helpt.

Een luisterend oor

Als je hem bezig ziet, valt op dat hij vooral goed luistert. Aandachtig, zonder oordeel. En ogenschijnlijk zonder moeite weet hij de juiste vragen te stellen, die ‘zijn cliënten’ mogelijk al op het juiste spoor zetten.
Hij doet denken aan de film Pay it Forward, waarin ook een jongetje bij wil dragen aan een betere wereld. Ik heb die dvd toevallig net naar het weggeefkastje in de bibliotheek – ook zo’n mooi initiatief – gebracht. Ik geloof trouwens dat ik de film niet nog een keer wilde zien vanwege een minder positief einde.

Zullen we vandaag allemaal iets goeds doen voor een ander?

(Met dank aan Bo B. op Facebook)

Link

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s