Kamerplanten en pannenkoeken

Op de site van het tijdschrift Happinez zie ik een inspirerend artikel over kamerplanten. Dat is waar ook, het groen binnenshuis mag bijna weer verpot worden.
Eerlijk gezegd hebben mijn al dan niet luchtzuiverende plantjes het weleens beter gedaan. Ze zien er niet dolgelukkig uit. En nog eerlijker? Het is mij zelfs ooit gelukt om twee oude Sansevieria’s berouwvol van het leven te beroven. Misschien moet ik maar eens starten met de video uit het artikel: Vijf makkelijke planten voor beginners.

Pannenkoekplant per post

Pilea (1)

Het goede nieuws is dat de door mij zo vurig gewenste, hippe Pilea die ik vorig jaar voor een habbekrats op Marktplaats kocht, nog steeds leeft.

Pilea (2)

Dat zou mijn eer te na zijn: de hele reis platgedrukt in een donkere envelop overleven en dan in mijn toch enigszins behaaglijke woonkamer alsnog het loodje leggen. Maar echt vrolijk vind ik haar niet. En  kindjes   stekjes krijgen, ho maar. Hoe doet Mama Botanica dat toch? Misschien moet ik nog even geduld hebben:

Ik ga me weer voor het gezellige groen inzetten. Het bewijs volgt vanzelf op dit blog.
En jij? Heb je kamerplanten? Welke? Hoe doen ze het? En wat is je favoriete plant?

Links

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s