Engelen en veertjes

WensEngel met belletje

Op een weblog over tuinieren las ik deze week een gedicht over een witte veer en de vriendschap van een engel. Toevallig had ik het met beste vriend Erik ook over hulp vragen aan de engelen. Diezelfde avond kreeg ik een bericht dat hij een wit veertje had gevonden bij het concert waar hij aanwezig was. Eenmaal opgeraapt, bewaarde hij het veilig in zijn broekzak maar hij kon het later thuis niet meer tevoorschijn toveren. Dat gebeurt mij ook altijd.

Daar was mijn engel

Ooit las ik ergens dat je de engelen kan vragen om zich kenbaar te maken. Lachend om mezelf vroeg ik meteen of ze zich aan me wilden laten zien. Ik sprak er met niemand over, maar een dag of twee later vond Erik, tevens mijn buurman, iets op zijn vuilnisbak aan de voorkant van zijn huis. Het bleek een munt met de afbeelding van een engel erop. Omdat hij me goed kent en ik meteen enthousiast stond te springen, gaf hij de munt aan mij. Ik  draaide ‘m om en zag de tekst: Dein Engel. Jouw Engel.
Wàt?!

Engelenmunt

In die periode las ik tevens een boek over engelen van voormalig huisarts Hans Moolenburgh en daarna een werk, getiteld: ‘Is toeval echt toevallig?’. Naar aanleiding van dat laatste stuurde ik hem spontaan een kaartje omdat ik zo genoten had van zijn boek. En omdat deze dokter niet vies van engelen was, maakte ik eveneens een korte opmerking over de gevonden munt.

Prompt ontving ik een aardige brief terug:

‘… Dank u ook voor het mooie engelenverhaal. Ik weet niet of het universum humor heeft, want dat is me met zijn biljoenen galaxieën elk met biljoenen sterren te onoverzichtelijk, maar ik ben er wel van overtuigd dat God die het schiep veel gevoel voor humor heeft.’

Dat Dr. H.C. Moolenburgh erg gelovig is, zag ik net in een oude video waarin hij vertelt over engelen. Persoonlijk kan ik me niet helemaal in het bijbelgesprek vinden, maar voor de volledigheid plaats ik een link onderaan dit blog.
Wel kende ik deze arts van zijn inzet voor fluoridevrij drinkwater, zijn mening over vaccinaties en zijn voorkeur voor de complementaire geneeskunde. Hij is, zoals hij zelf in een lezing op YouTube zegt, ‘een huisarts die verhaaltjes vertelt’ en ondanks zijn hoge leeftijd doet hij dat nog steeds boeiend en met humor. Wie een uurtje tijd heeft, moet echt even dit interview bekijken en beluisteren. Moolenburgh vertelt hier over zijn begintijd als huisarts. En over de studie: ‘Dat vind ik zo typisch, dat je begint met lijken.’

Witte veertjes

Terug naar de engelen. Ik zit eigenlijk nog vol met leuke voorbeelden. En wat te denken van al die witte veertjes in het park? Ik postte onderstaande foto op Facebook en vroeg me hardop af of de engelen ook massaal aan het wandelen waren gegaan of dat er een vogelgevecht had plaatsgevonden.

Witte veertjes

Over geloof gesproken; zelf ging ik uiteraard vrolijk uit van de eerste optie. Twee nuchtere mannen brachten me met hun reacties echter weer met beide benen op aarde.

P.L.:

‘Of die pluizige kip is gepakt door een hond, tijdje terug ook al gebeurd, toen is het goed afgelopen.’

E.K.:

‘Of er heeft een hond een zielig zwanenjong aan flarden gescheurd met zijn bloeddorstig scherpe tanden.’

Bedankt.
Rest ons alleen nog dat lieflijke gedicht.

Links en opmerking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s