Tomatensoep van Menno

Tomatensoep (van Menno)

Vorig jaar postte ik bovenstaande foto op Instagram. Ik tagde daarin het tijdschrift Flow Magazine omdat ik het recept van deze heerlijk verwarmende tomatensoep ooit uit een Flow-schrift had gescheurd en sindsdien gekoesterd. Ik eindigde met de tekst dat dit soepje zó lekker is, dat je bijna zou willen dat de lente nog even wegblijft. Bijna.

Reactie

Het leuke van Social Media is toch wel dat er altijd iets in beweging wordt gezet. Zo kwam er prompt een reactie van freelance journalist en Flow-medewerker Caroline Buijs:

‘Grappig, dat is het recept van mijn man. 😉
@mennohartman’

En ja, ze wilde hem best bedanken namens mij en een paar mensen uit mijn omgeving.

Liefdevol delen

Sindsdien kom ik het recept vaker tegen. Ik heb het laatst nog een keer ergens uitgescheurd en naar een correspondentievriend gestuurd en vandaag plopt het tevoorschijn op een site. Ik deel de link graag.
Houd het gerust simpel; zo gebruik ik meestal een fles Passata (liefst zonder zout)  in plaats van verse tomaten en soms een half theelepeltje gemberpoeder in plaats van verse gember. Dat scheelt pureren en snijden. Gaat dat maken, gaat dat proeven.

Nogmaals dank, Flow, Caroline en vooral Menno. Dit recept staat in mijn top 3!

Links

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s